FORSKNINGSABSTRACTS

Søgevejledning

Man kan søge i forskningsabstracts (resumeer) på ABAforum.dk ved hjælp af både kategori, emneord og fritekst.

Resultatet vises som en liste (med forfattere, udgivelsesår, originaltitel og dansk titel). Listen er sorteret efter udgivelsesdato med den nyeste udgivelse øverst.

Ved at klikke på en række i listen fremkommer selve resumeet med alle detaljer (se Forskningsabstracts på abaforum.dk for yderligere information). Man kommer tilbage til listen ved at trykke på browserens Tilbage-knap. Man kan også foretage en ny søgning ved at vælge "Søg i abstracts" .

Vælger man en kategori (fra listen til venstre), vises en liste over de abstracts, der findes i den pågældende kategori.

Hvis man i stedet indtaster et ord (i feltet i midten) og trykker "Find" (eller taster Enter), fremkommer en liste over alle de resumeer, der indeholder det pågældende ord. Der søges som udgangspunkt i fritekst i alle felter, men kun efter præcis den søgestreng, som er blevet indtastet. Fx vil "play" både finde resumeer med ordene "play", "playful" og "displays". Søger man derimod på "children with autism", finder man kun de resumeer, hvor ordene "children with autism" forekommer i netop denne rækkefølge lige efter hinanden. Søgningen tager ikke højde for store og små bogstaver, og der søges både i de engelske og danske informationer.

Man kan indsnævre søgningen med søgeord til enten kun at søge inden for en bestemt kategori eller til kun at medtage feltet "Emneord". Emneord (keywords) er en række ord, som er angivet i resumeet for at fortælle i helt generelle vendinger, hvad det handler om. Afgrænsning af søgningen inden for kategori/emneord vælges fra listen til højre.

Gå til søgning i forskningsabstracts

Læs om brugen af www.bibliotek.dk | Digital Object Identifier | Artikelbestilling | Epub ahead of print | Forskningsabstracts på abaforum.dk

Redaktionen / 31.12.2006