Selvstændig og tydelig voksen hjælpetræner søges til 8-årig dreng med infantil autisme


Vi er en familie i Gentofte, som søger en kreativ, selvstændig og tydelig voksen hjælpetræner til hjemme- og udetræning af vores 8-årige dreng med autisme med tiltrædelse hurtigst muligt.

Vores søn, Silas, er en kvik og glad dreng, som har modtaget ABA-træning  i 2½ år med stor succes. ABA-metoden (Applied Behavior Analysis) er en specialpædagogisk, evidensbaseret metode, der især anvendes til børn med autisme – se mere på www.abaforum.dk.

I ABA-forløbets opstart blev Silas primært trænet i basale færdigheder som motorik, klokkeslæt, læsning, regning, højre/venstre mm. Han havde også vanskeligheder med at efterleve krav og med at skifte mellem forskellige aktiviteter. I dag er Silas på mange områder meget velfungerende og alderssvarende i sine færdigheder, og ABA-træningen centrerer sig primært om bredere, sociale færdigheder som mentalisering, konfliktløsning, selvregulering og selvmonitorering. I perioder trænes der stadig boglige færdigheder som matematik og læsning.

I arbejdet med Silas er der to særligt centrale aspekter; motivation og ”autoritet”. Silas har en stort udviklingspotentiale inden for rigtig mange områder, men han har vanskeligheder med motivere sig selv til at lære. Derfor er det vigtigt, at du som træner kan motivere Silas på en kreativ, kærligt insisterende og varierende måde. Silas har også stadig vanskeligheder med at efterleve krav fra voksne – især, hvis han skal prøve nye ting eller hvis han forventer, at han kommer til at kede sig. Derfor er det centralt, at du er tydeligt voksen og ikke er bange for at stå fast på et krav.

Træningen tilrettelægges i tæt samarbejde med en dygtig og erfaren ABA-supervisor og med familien. Du vil blive oplært i de nødvendige metoder og vil få løbende supervision. Træningen vil nogle gange foregå i vores hjem i Gentofte tæt på Jægersborg Station, andre gange vil den foregå i offentlige rum eller til fritidsaktiviteter. Nogle dage vil du skulle træne Silas sammen med andre børn i sociale sammenhænge. Træningen vil foregå to eftermiddage om ugen i 3-4 timer. Der vil være supervision hver anden uge.

Kendskab til ABA-metoden og til pædagogisk arbejde med børn med autisme er en fordel, og da du bliver nøgleperson i Silas’ hverdag er det vigtigt, at du kan blive i stillingen i mindst et år.

Opsummerende tilbyder vi:

Din profil:

Er du interesseret i stillingen så send din ansøgning med CV og mindst to referencer til Kathia på kathia@schierning.eu senest d. 1. marts 2016. Hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen er du velkommen til at maile eller ringe til Kathia Schierning telefon 23 27 08 88.

Redaktionen / 23.2.2016