NEW JERSEY, USA

Forældre vil starte ABA-skole

Forældrene til den 6-årige Rebecca Singer, som lider af autisme, ledte forgæves efter et skoletilbud, som kunne opfylde Rebeccas behov, og nu vil de starte deres egen ABA-baserede skole. De skoler i nærområdet, som anvender anvendt adfærdsanalyse og som har højintensiv en-til-en træning af eleverne, er alle overfyldte og der er lange ventelister. Det kunne forældrene ikke vente på, så de har i stedet lagt planer for en helt ny skole i byen Tenafly, New Jersey, 'The School for Better Living' skal den hedde. De regner med at starte med 6 elever til vinter, men forventer at skolen efterhånden vil vokse til 25-30 børn.

Indtil videre er planerne for en specialskole med ABA-behandling dog ikke kommet længere end til tegnebrættet, for der mangler penge til projektet. Derfor vil Rebeccas far i slutningen af august starte en fund-raising tur tværs over USA. Far og datter skal køre 5.600 km fra New York til Californien for indsamle penge til skolen. De forventer at kunne indsamle 2 mio. $ fra private bidragydere og som donationer fra store firmaer, som de skal besøge på deres biltur: 'The Drive for Rebecca'. Undervejs er det planen både at indsamle penge og at gøre opmærksom på autisme og behovet for yderligere forskning i autisme. Rebecca er pigespejder og på turen skal familien gøre stop i 8 byer, hvor de sammen med de lokale pigespejdere skal gøre opmærksom på Rebeccas problemer og behovet for en skole til hende og andre børn med autisme i Bergen County, New Jersey.

Familien har selvfølgelig også oprettet en web-side til skoleindsamligen: www.DriveForRebecca.org hvor man kan tegne sig for et bidrag per kilometer, som Rebecca og hendes far tilbagelægger.

Kilde: The Record [Bergen County, NJ] (14. august 2002)

Joi Bay / 21.08.2002