NEW JERSEY, USA

ABA-undervisningstilbud udvides

Pompton Lakes skoledistriktet, som ligger lidt vest for Newark i staten New Jersey, oprettede for tre år siden et ABA-tilbud for børn med autisme. Tilbuddet omfatter 12 børn fra børnehaveklasse til 5. klasse, og har været så succesfuldt, at man nu forlænger tilbuddet, så det også omfatter klassetrinnene fra 6. til 8. klasse.

Mainstreaming – enkeltintegration – i større eller mindre dele af skoledagen er en vigtig del af dette tilbud, som fysisk er placeret i folkeskolen Lincoln School. Den pædagogiske konsulent, Maria Nuccetelli, fra Passic County, hvor Pompton Lakes ligger, er begejstret for undervisningstilbuddet. »Pompton Lakes skal roses for dette kvalitetsprogram, som betyder at børn kan inkluderes i så vid udstrækning som muligt«, siger hun. »Vi opfordrer nu andre skoledistrikter til at begynde tilsvarende programmer, således at børn med autisme ikke behøver at blive kørt i minibusser ud af deres lokale skoledistrikt«.

Pompton Lakes programmet er baseret anvendt adfærdsanalyse. Hvert barn har en lærer, en fuldtids ABA-terapeut og en ABA-supervisor. Terapeuten er ansvarlig for at tilrettelægge et individuelt undervisnings- og behandlingsforløb for hver elev i samarbejde med forældrene og de øvrige fagfolk.

Den totale udgift er US$ 522.300 (3,6 mill DKK) om året, og prisen per barn er US$ 38.200 (263.000 DKK) hvilket er den pris, som udefrakommende elevers skoledistrikter skal betale. Hertil kommer udgifterne til bustransport og til talepædagog, som ikke er inkluderet i prisen. Ved at have deres eget specialprogram for børn med autisme sparer Pompton Lake skoledistriktet penge på ikke at skulle sende disse børn til specialskoler uden for skoledistriktet. Tidligere betalte skoledistriktet op til US$ 80.000 per barn (550.000 DKK), der blev kørt til specialskoler uden for skoledistriktet.


Kilde: The Record, 26. februar 2003

 

Joi Bay / 03.03.2003