NORDIRLAND

To-dages konference om autisme og ABA

University of Ulster er vært for en to-dages autismekonference i Belfast. Konferencen skal belyse den nyeste forskning om autisme. Konferencen afholdes på Europa Hotel i Belfast den 26.-27. marts. Medarrangører er Irish Autism Alliance og Parents' Education as Autism Therapists (PEAT).

Konferencen samler en række internationale forskere — herunder Gina Green, som vil være kendt som redaktør af ABA-antologien Making a Difference: Behavioural Intervention for Autism. Blandt de øvrige oplægsholdere kan nævnes Bobby Newman, som er vicepræsident for Association for Science in Autism Treatment; Mecca Chiesa som underviser i anvendt adfærdsanalyse ved University of Kent og som er en af de få certificerede adfærdsanalytikere i England; Luke Moynahan, som er seniorvejleder ved Glenne Autismesenter i Norge. Desuden deltager en række af de centrale ABA-folk fra Nordirland.

Konferencen bliver åbnet af den nordirske minister for børn og unge, Mr Nigel Williams. Resten af førstedagen på konferencen er reserveret til en gennemgang af den videnskabelige dokumentation for Applied Behaviour Analysis (ABA) og andre typer af interventioner for børn med autisme.

På den anden dag vil en gruppe af forskere og eksperter fokusere på mere praktiske tiltag som hjælp for forældre og fagfolk i Nordirland. Det sker i kraft en række workshops.

Dr Mickey Keenan fra School of Psychology ved University of Ulster siger, »Konferencen er en god mulighed for at opleve frontfigurer inden for autismeforskningen og for at høre hvorfor en videnskabelig baseret metode som ABA anses for at være den bedste metode. Samlet vil de to dage være en god mulighed for familier og fagfolk for at spørge et panel af internationalt anerkendte eksperter, for at høre om den seneste udvikling inden for området samt at få kontakt til andre personer, som er interesserede i autisme«.

Kilde: Limerick Post, Ireland - 9. marts 2004

Program for konferencen er tilgængeligt fra PEATs website.

Tidligere artikler om ABA-behandling i Nordirland:
Fundraising til fordel for dreng med autisme
TV-stjerne appellerer om ABA-skole
Appel om offentlig finansiering af ABA-behandling
Popstjerner indsamler penge til ABA-skole
200 forældre demonstrerer for ABA-behandling
PEAT møder politikere og embedsmænd
Selvorganiseret supervision og forældreuddannelse
Forældre satser alt for at få betalt ABA-behandling
Manglende behandlingstilbud rejses politisk
Popstjerne støtter indsamling til ABA-skole
Forældre og fagfolk til fælles ABA-kursus
Rapport om behandling af autisme i Nordirland

 

 

 

Joi Bay / 11.3.2004