IRLAND

Online kursus i anvendt adfærdsanalyse

Irlands første online kursus i ABA – anvendt adfærdsanalyse – er nu en realitet. Kurset er godkendt af Department of Education and Science og udbydes af Profexcel, som har specialiseret sig i kurser inden for psykologi og pædagogik.

Kurset er planlagt af Dr Moya O'Brien fra Profexcel sammen med Dr Sean Carey fra Special Education Department ved St. Patrick's College i Drumcondra. Begge er erfarne ABA-specialister og O'Brien har en mastergrad i Applied Behaviour Analysis fra Southern Illinois University Carbondale. Hun har tidligere arbejdet for May Institute i Cape Cod og Institute for Applied Behaviour Analysis i Los Angeles.

Kurset vil omfatte de centrale teknikker inden for ABA, herunder positiv forstærkning, gradvis prompting og trinvis læring. Deltagerne vil lære at implementere ABA-teknikker med henblik på at forstærke nogle former for adfærd og begrænse andre. Deltagerne vil få en forståelse for læringsteorien bag ABA og hvordan denne kan tilpasses børn med handicap. Interaktive diskussioner giver mulighed for at udveksle erfaringer og løse problemer i fællesskab.

Hver klasse har egne online vejledere, som indbefatter erfarne psykologer og pædagoger med ABA-kvalifikationer og -erfaringer.

Kurset tager 20 til 30 timer at gennemføre. Kurset består af fem moduler, og hvert modul forudsætter mellem fire og seks timers studier. Man kan gennemføre kurset i sit eget tempo, men kurset skal være gennemført inden for de angivne tidsrammer, som i forårssemesteret er mellem den 10.5. og den 17.6 og i sommersemesteret er mellem 5.7. og 27.8.

Prisen for kurset er €690 (5.100 DKK)

Kilde: The Irish Times, 11. maj 2004
Læs mere om ABA-kurset på Profexcels website: http://www.profexcel.net/aba.html

Tidligere artikler om ABA-behandling i Irland:
Otte ABA-skoler i Irland
ABA-skole søger udvidelsesmuligheder
Evaluering af ABA-skoler
Intensiv 1:1 behandling til 30 børn med autisme
ABA-skole anerkendes og får statsstøtte
ABA-klasse i almindelig folkeskole
ABAile kræver ABA-skole
Et gennembrud for ABA?
Rapport anbefaler anvendt adfærdsanalyse og forældres ret til at vælge behandlingsform

Joi Bay / 12.5.2004