IRLAND

Den fjortende ABA-skole

Det irske undervisningsministerium har nu modtaget ansøgning om oprettelse af den fjortende ABA-skole i Irland. Det drejer sig om en skole, som skal oprettes i Dundalk i den nordlige del af republikken Irland – lige på grænsen til Nordirland.

Ansøgningen drejer sig om en søsterskole til to af de ældste ABA-skoler i Irland: Drogheda ABACAS School, som ligger 38 km syd for Dundalk, og ABACAS School Kilbarrack i Dublin. En talsmand for skolekredsen, Mark O’Connor, siger: »For øjeblikket er der en række børn, som hver dag pendler fra Dundalk til skolen i Drogheda, og der er 60 børn på ventelisten til skolen i Drogheda – mange af dem kommer fra Dundalk-området.«

Mark O’Connor understreger samtidig, at ABA er den eneste metode, som er videnskabeligt dokumenteret. Det er den foretrukne pædagogiske metode blandt mange forældre til børn med autisme og behovet for ABA-skoler i Irland er stigende, fordi antallet af børn med autisme vokser. Det bliver derfor mere og mere vanskeligt at finde relevante skoletilbud til disse børn.

»Vi har fundet en velegnet placering af skolen i Dundalk, vi har børn med autisme, der har brug for et ABA-skoletilbud, og vi har de faglige forudsætninger for at kunne levere sådanne skoletilbud,« siger O’Connor.

ABACAS-skolerne i Irland er private ABA-skoler, som er oprettet af forældre til børn med autisme. De var tidligere en del af CABAS – Comprehensive Application of Behavior Analysis to Schooling – men har brudt med CABAS, og der er nu kun en CABAS-skole tilbage i Irland, nemlig i Cork. Drogheda ABACAS School vandt for nyligt Community Commitment Award in the Chamber of Commerce Business Excellence Awards. Medlem af det engelske kongehus Sophie Helen Mountbatten-Windsor, som er gift med prins Edward og er Countess of Wessex besøgte i juni 2006 ABACAS School Kilbarrack som et led i et officielt besøg i Irland. Grevinden er Wessex er protektor for den engelske autismeforening, National Autistic Society.

Kilde: The Argus (Ireland), 29. november 2006

ABACAS-skolerne i Irland har ikke et fælles web-site. ABACAS-skolen i Dublin har web-adressen http://www.abacasfamily.ie/about.htm

Tidligere artikler om ABA-behandling i Irland:
Pop- og tv-stjerne advokerer for ABA
Uddannelseskrav til ABA-lærere
Bevillinger til ABA-tilbud forlænges
Nye tal udløser krav om flere behandlingstilbud
Lang og dyr retssag om autismebehandling
Ny masteruddannelse i Irland
ABA-skoletilbud fortsætter - måske
Skoletilbud til børn med autisme lukkes
Forældre fortsætter kamp imod psykiatrisk tilbud
Medicinsk eller adfærdsanalytisk dagtilbud
110 retssager om autismebehandling
Fundraising sikrer udvidelse af ABA-skole
Online kursus i anvendt adfærdsanalyse
Otte ABA-skoler i Irland
ABA-skole søger udvidelsesmuligheder
Evaluering af ABA-skoler
Intensiv 1:1 behandling til 30 børn med autisme
ABA-skole anerkendes og får statsstøtte
ABA-klasse i almindelig folkeskole
ABAile kræver ABA-skole
Et gennembrud for ABA?
Rapport anbefaler anvendt adfærdsanalyse og forældres ret til at vælge behandlingsform

Joi Bay / 03.12.2006