NEW JERSEY, USA

Skole fordobler kapaciteten

ABA-skolen Somerset Hills Learning Institute har indviet en ny skolebygning i Bedminster, New Jersey. Den nye bygning er på 1900 m2 og har kostet US$ 4,5 mio. (24 mio. DKK) at opføre. Den nye skole giver muligheder for at fordoble antallet af elever fra de nuværende 20 til 40.

Blandt deltagerne i indvielsesfesten var ikke alene den New Jerseys guvernør og byens borgmester men også Patricia Krantz og Lynn McClannahan, som er stiftere og ledere af Princeton Child Development Institute (PCDI). Somerset Hills Learning Institute er nemlig kraftigt inspireret af PCDI i sin målsætning og pædagogik. Lige som PCDI er Somerset Hills Learning Institute baseret på adfærdsanalytisk undervisning til børn med autisme.

Kevin Brothers, der er leder af Somerset, har tidligere været ansat på Princeton Child Development Institute. Han har en ph.d.-grad i anvendt adfærdsanalyse fra University of Kansas, som i mange år har haft et af de førende adfærdsanalytiske forskningsmiljøer i USA.

Skolens historie startede i slutningen af 1990erne da to familier ledte efter undervisningstilbud til deres børn med autisme. De kunne ikke få plads på Princeton Child Development Institute, men oprettede i stedet deres egen ABA-skole i 1999. Skolen holdt i starten til i kælderen til klosteret Mt. St. John i Gladstone. Efter to år blev pladsen for trang og skolen lånte nye lokaler i kælderen til St. Luke's Episcopal Church – også i Gladstone. Her har skolen boet indtil nu, hvor de nye skolebygninger er taget i brug.

Ud over ABA-skolen tilbyder Somerset Hills Learning Institute også supervision til hjemmebaserede ABA-behandlinger og til mere begrænsede interventioner i forhold til problemadfærd.

Kilde: The Star-Ledger ( Newark, New Jersey), 20. juni 2007

Somerset Hills Learning Institute har webadrssen http://www.somerset-hills.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i New Jersey:
Lokale ABA-programmer i 139 skoledistrikter
Mangel på pladser til ABA-børn
Lovforslag om offentlig ABA-behandling
Hverdagsfærdigheder – trin-for-trin
ABA-skole deltager i maratonløb for autismebehandling
Forældre starter ny ABA-skole
På vej til at blive normal
ABA-behandling i almindelig grundskole
ABA-undervisningstilbud udvides
Forslag om at lade forsikringer betale for ABA-behandling
Forældre vil starte ABA-skole

Joi Bay / 17.07.2007