USA

Bog om ABA-behandling i talkshows

Jenny McCarthy, som er en amerikansk kändis, udgiver en personlig beretning om sine og hendes søns erfaringer med ABA-behandling. Hendes søn, Evan, som er 5 år, har autisme og har siden 2005 været i intensiv adfærdsanalytisk behandling kombineret med diæter og kosttilskud. Bogen hedder Louder Than Words: A Mother's Journey in Healing Autism, og den udkommer I USA den 17. september 2007.

I forbindelse med udgivelsen har Jenny McCarthy indledt en promotion-tur, der vil indbefatte velkendte amerikanske talkshows som Oprah Winfrey Show, Good Morning America og Larry King. I tv-udsendelserne vil hun fortælle om, hvordan behandlingen har resulteret i, at hendes søn ikke længere opfylder kriterierne for en autismediagnose.

Jenny McCarthy vil samtidig med forfatterturneen også promovere organisationen TACA – Talk About Curing Autism – som er en forældreforening, der advokerer for, at en kombination af ABA-behandling, diæter og kosttilskud i nogle tilfælde kan helbrede autisme. Jenny McCarthy er blevet udnævnt til TACA Mom og talsperson for Talk About Curing Autism.

Den nye bog er den fjerde i rækken af bøger om Jenny McCarthys søn Evan. I løbet af Evans 5 leveår har hans mor skrevet en række succesrige bøger om at blive mor – graviditeten og om Evans tid som baby. Men Louder Than Words: A Mother's Journey in Healing Autism er den første, der omhandler Evans autisme og behandlingen af denne.

Jenny McCarthy er i USA en af ugebladenes yndlinge. Hun startede sin karriere som Penthouse Pet of the Year, men er senere blevet skuespiller, tv-vært og forfatter til en række velsælgende bøger. Hun er for tiden partner med skuespilleren Jim Carrey, som dog ikke er far til Evan.

Jenny McCarthys deltagelse i tv-shows

18.9.2007: Oprah Winfrey Show
21.9.2007: ABC’s 20/20
24.9.2007: Good Morning America
25.9.2007: The View
26.9.2007: Larry King

Talk About Curing Autism har web-adressen http://www.talkaboutcuringautism.org/index.htm

McCarthy, J. (2007). Louder Than Words: A Mother's Journey in Healing Autism. New York, NY: Dutton Adult. Udkommer den 17.9.2007. Pris: US$ 23.95. Læs om bogen på forlagets website. Bogen kan bl.a. købes hos amazon.co.uk

Redaktionen /12.09.2007