MASSACHUSETTS, USA

3.700 m² skolebygning

ABA-skolen Nashoba Learning Group skal flytte og udvide og har til formålet optaget et lån på US$ 4,5 mio. (23 mio. DKK). Skolen skal flytte fra sin nuværende adresse – en kirkebygning i byen Westford, Massachusetts – til Bedford i februar 2007. Det er en flytning på 18 km til en bygning på 3.700 m² . Lånet skal bruges til at renovere den nyindkøbte bygning, der indtil nu har været kontorer. Når bygningen er ombygget, vil der blive plads til betydelig flere elever end de nuværende 42 og flere faglokaler – bl.a. en gymnastiksal. Der er for øjeblikket 100 børn på venteliste til skolen.

Nashoba Learning Group blev startet i 2003 af Lisabeth Martineau, som er mor til en dreng med autisme, certificeret adfærdsanalytiker og med universitetsgrader i uddannelsesplanlægning og ledelse. Skolen leverer undervisning og træning baseret på anvendt adfærdsanalyse, og personalet er højt specialiserede. Syv af personalerne er uddannet som ABA-seniorsupervisorer.

Lånet på US$ 4,5 mio. er optaget som et favorabelt obligationslån hos MassDevelopment. MassDevelopment er et halvoffentligt investeringsfirma, som har til formål at formidle kapital til fordel for økonomisk vækst i Massachusetts. Firmaet har siden 2004 formidlet lån på mere end US$ 6,5 mia. (33 mia. DKK) til 800 projekter.

Kilde: Lowell Sun (Massachusetts), 18. oktober 2007

Nashoba Learning Group har web-adressen http://www.nashobalearninggroup.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Massachusetts:
New England Center for Children ekspanderer
NECC får afdeling i Forenede Arabiske Emirater
TV-reportage fra ABA-skole
Skoledistrikt hjemtager elever med autisme
Skoledistrikt ansætter seniorsupervisor
Inklusion er ikke kun en ret men også en pligt
»At nægte ABA-behandling er som at nægte kemoterapi til et barn med leukæmi«
Problemer med støttelærere i ABA-forløb
30th Annual ABA Convention i Boston
May Institute i Braintree
Sommerlejr baseret på anvendt adfærdsanalyse
ABA-center ekspanderer
ABA-behandling resulterer i budgetoverskridelser

Redaktionen 06.11.2007