USA

Autismepolitik i amerikansk præsidentvalgkamp

Begge kandidater i kampen om at blive USA's næste præsident har en autismepolitik. Det er et tegn på, at det er lykkedes de amerikanske autismeforeninger at sætte autisme på den politiske dagsorden, og at der i den amerikanske offentlighed er en konstant opmærksomhed og bekymring for udviklingen i antallet og behandlingen af børn med autisme. Kandidaternes autismepolitik er også et resultat af, at pressionsgrupper af forældre aktivt har bearbejdet præsidentkandidaterne og aftvunget dem svar på spørgsmål om autisme.

Barack Obama har fremsat en skriftlig politisk plan for bekæmpelse af autismespektrumforstyrrelser. En del af denne plan er at indføre en generel screening for autisme når småbørn bliver undersøgt hos læger. Han siger: »Tidlig screening er ikke nok. For at opfylde behov hos det stigende antal amerikanerne med autisme, må vi udvikle en helhedsorienteret tilgang, som ikke kun omfatter screening, men også tidlig intervention, forskning og undervisning.«

Hvis Obama bliver præsident vil han oprette ny instans – en autismespektrum koordination – som skal følge udviklingen på autismeområdet. Han vil også sørge for, at der bliver 100 % fødereal finansiering af udgifter til Combating Autism Act – den nyeste amerikanske lovgivning om autisme. I dag pålægger loven stater og skoledistrikter at stille tilbud til rådighed, men den nødvendige finansiering er ikke fulgt med lovgivningen.

John McCain har interesseret sig for autismepolitik som senator og han var medforslagsstiller af Combating Autism Act fra 2006. Hans presseafdeling siger, at McCain er meget bekymret over det stigende antal børn med autisme i USA og at han hele tiden har støttet forslag om forskning i årsager til og behandling af autisme. Han mener, at føderal forskning skal rette sig imod en bred forståelse af alle faktorer, der kan spille en rolle i forekomsten af autisme – herunder eventuelle faktorer i miljøet, der kan udløse autisme.

Hvis McCain bliver præsident vil han støtte yderligere forskning i autisme, arbejde for tidlig screening og udvikling af bedre behandlingsmetoder.

Kilde: USAAA Weekly News , 30. august, 2008

Læs Barack Obamas autismeprogram
Læs John McCains autismeprogram

 

Redaktionen /31.08.2008